Welsh corgi pembroke

Låte mej presentera min "drömhund". Welsh corgi pembroke.
Även kallad "korvhund" för jag tycker han ser ut som en liten kompakt falukorv hehe INTE SANT?
Jag tror att den hunden skulle passa mej perfekt, verkligen fastnat för denna hundrasen.
Lite kul också att den är lite ovanlig så inte alla har den, som det är med vissa raser.
Ser fram emot när tiden är inne då jag kan börja kika runt på olika kennlar och tillslut köpa mej en liten pembroke!

image240

  image243image244

Fakta om rasen

Welsh corgi pembroke är en mycket tillgiven familjehund, som är lämplig då man har små barn i familjen.Den är främst en sällskapshund, men behöver någon form av uppgift för att må bra, till exempel bruksarbete, agility eller lydnadsträning. I grunden är detta en vakt- och vallhund från de bergiga trakterna i Wales, ett arbete som krävde vighet, uthållighet och intelligens. Till Sverige kom den första importen från Storbritannien 1936.

Det walesiska namnet är "ci sodli", vilket tros betyda "hund som nafsar och nyper" och syftar på corgins sätt att valla. Benen är korta, men detta till trots är corgin mycket kvick och suverän på att ta sig fram, även i besvärlig terräng.

Enligt den Walesiska folktron var Welsh Corgin en gåva till människorna från älvorna. Två barn som var ute och vaktade familjens boskap, fann två valpar i gräset som de tog med hem. Valparna växte upp och fick ansvaret att vakta boskapen om dagen och gården på natten. Älvorna själva använde hundarna som drag-och riddjur. Tittar man noga, så kan man fortfarande se märken efter sadlar och seldon!


Skillnad på Welsh corgi pembroke och cardigan?
Den lågställda, långryggade kroppsformen och de upprättstående öronen har raserna gemensamt, men samtidigt skiljer man dem lätt åt: Pembroke är lite mer förfinad och rävlik jämfört med cardigan som ger ett kraftigare intryck.

image247

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0