Bruna brödet

Har helt glömt bort att skriva om mitt brödbak.
Ett helt underbart GOTT bröd som är jättelätt att tillaga.
Rekomenderas starkt!

1 liter filmjölk
3 dl baksirap
2 tsk bakpulver
18 dl rågsikt
4 tsk bikarbonat


1. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat i en bunke.
2. Blanda i filmjölken och därefter sirapen.
3. Smöra 2 former och dela upp smeten i båda formerna.
4. Sätt ungen på 170 grader.
5. Grädda bröder i 170 grader i 20 min, sänk därefter ungnen till
    150 grader i 1 h och 20 min.
6. Ta ut formerna ur ugnen och lägg upp och ned på en handduk.
     Ta ur bröden ur formerna medans dom fortfarnde är varma.
Smaklig måltid!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0